10/10/15 20:29
(http://www.dnevnik.bg/)

България срещу Чехия - 2:2 във втория мач на "лъвовете" на европейското (НА ЖИВО)


Българският национален отбор играе при резултат 2:2 (19:25, 25:20, 16:25) срещу Чехия във втория си двубой от груповата фаза на европейското първенство.

Селекционерът заложи на същата стартова шестица, която използва и при победата над Германия вчера - Георги Братоев, Владимир Николов, Тодор Алексиев, Николай Пенчев, Теодор Тодоров, Виктор Йосифов и Теодор Салпаров-либеро. 

Първият гейм бе изключително слаб за българите, които бъркаха във всички компоненти на играта, като най-сериозни бяха проблемите им в посрещането. В средата на частта чехите направиха серия от 9:1, с което отказаха българите от обрат рано.

Във втория гейм домакините отново изоставаха в резултата, но постепенно се вдигнаха и стигнаха до обрат. Чехите продължиха да играят често с блокадата, а в защита бяха почти перфектни. Разликата между двата тима в тази част бе, че българите започнаха да вкарват сервиса си и вдигнаха сериозно процента на успеваемост в атака.

Вместо да се възползват от психологическото си предимство от обрата, "лъвовете" тотално се сринаха на старта на следващия гейм и допуснаха серия от 0:5. До края на частта те така и не успяха да наваксат изоставането си и дори позволиха то да набъбне, след като направиха цели 13 грешки. В крайна сметка стабилната игра на чехите при посрещането и в защита бе повече от ефективна и те отново поведоха в резултата.

Четвъртият гейм започна равностойно, но първото техническо прекъсване дойде при аванс от две точки за чехите. Българите постепенно намериха ритъма си и подобриха както сервиса, така и посрещането си. В средата на частта те направиха серия от 8:1 и така дръпнаха с цели пет точки при второто прекъсване. До края на гейма играчите на Пламен Константинов се разиграха и отказаха съперника си от обрат, като разликата падна под пет точки само един път.

Следете най-интересните моменти от двубоя на живо тук:

2:0 Братоев върна топка от полето на Чехите, след което Градинаров, без да се замисля, отбеляза с мощен удар.

25:19 ГЕЙМ ЗА БЪЛГАРИЯ! 2:2 Блокаут на Градинаров праща мача в тайбрек.

21:16 Продължително разиграване е спечелено от Чехия, след като и двата отбора направиха невъзможни спасявания в двете полета.

20:13 Пламен Константинов вижда почти незабележимо докосване на мрежата от състезател на чехите. При видео повторенията се вижда, че той е прав и така е сложен край на серията на най-добрия изпълнител на сервис в състава на гостите Петер Михалек. Българите методично увеличават преднината си и се доближават до тайбрек.

16:11 Второто техническо прекъсване идва при комфортна преднина на България.

14:10 Преднината на българите нарства след серия от 8:1 и треньорът на гостите взима второто си прекъсване в частта.

12:9 Страхотна атака на Градинаров и топка в аут на чехите дава преднина от три точки на домакините.

10:9 Българската блокада започна да работи след два добре пласирани сервиса на Алексиев и "лъвовете" излизат напред в резултата.

6:8 Неразбирателство в тима на България дава преднина от две точки на Чехия при първото техническо прекъсване.

4:3 След видео повторение точката е отсъдена в полза на България. Треньорът на чехите влиза в пререкания със съдиите и получава жълт картон.

3:3 Равностойно начало на четвъртия гейм, но българите продължават да изпитват трудности, а чехите изглеждат стабилно.

16:25 ГЕЙМ ЗА ЧЕХИЯ - 1:2! Играчите на Пламен Константинов така и не успяват да намерят отговор на играта на чехите. Българите нямат ден и сервисът им е много под познатото ниво, а посрещането им е хаотично и разсеяно.

14:22 Слаба игра на сервис на българите, което позволява на гостите да се успокоят и да върнат преднината си от осем точки. 

12:18 Българите успяват да скъсят дистанцията и Зденек Шмейкал логично взима прекъсване.

7:16 Второто техническо прекъсване идва при още по-голяма преднина за чехите.

7:13 Още две поредни грешки от сервис за българите и разликата се задържа шест точки.

3:8 Сериозна преднина за Чехия при първото техническо прекъсване в гейма. Грешките на българите в атака продължават, а посрещането им продължава да куца. Чехите се възползват по най-добрия начин от това със стабилна защита и честа игра с блокадата.

1:5 България прави нова грешка в атака, но Бартош слага край на серията на чехите след сервис в аут.

0:4 Две български атаки в аут и ас на Бартош отново превръщат "лъвовете" в догонващи. Пламен Константинов веднага взима прекъсване.

25:20 ГЕЙМ ЗА БЪЛГАРИЯ! 1:1 Последните точки за България бяха като по учебник и след силен сервис на Учиков. Алексиев рискува и с мощна атака реализира през тройната блокада на чехите, след което сложи точка на спора в гейма с хубава атака по диагонала, след като "лъвовете" дружно отразиха атака на чехите.

21:18 Съдията правилно отсъди задържана топка на Чехия, което доближава българите до успеха в гейма. Треньорът на Чехия използва правото си на второ прекъсване.

19:17 "Лъвовете" се откъснаха на две точки след добър сервис на Градинаров. 

17:16 България повежда за пръв път от началните минути на гейма. Треньорът на чехите реагира веднага и взима таймаут. 

14:16 Второто техническо прекъсване отново е при преднина за чехите. Българите обаче покзват признаци на подобрение в играта.

13:14 След едно от най-дългите разигравания в мача Алексиев реализира през центъра. 

10:12 Грешка на чехите от сервис, тяхна атака в аут и трудна точка за българите скъсяват разликата до две точки.

7:12 Таймаут за Пламен Константинов. "Вече е време да влезем да се бием", казва селекционерът на играчите си.
 
5:8 Чехия повежда комфортно при първото техническо прекъсване. Българите продължават да посрещат слабо и това дава отражение във всички елементи на играта им.

4:4 Резултатът върви точка за точка, като гостите често и ефективно играят на блок аут.

19:25 ГЕЙМ ЗА ЧЕХИЯ! - 0:1 Гостите реализираха втората си възможност за край на гейма и поведоха в мача. Пламен Константинов е видимо изнервен от случващото се на игрището и нямаше търпение частта да свърши. Чехите реализираха цели 15 точки в атака срещу само 9 на българите и това е най-сериозното им превъзходств, според статистиката. "Лъвовете" се представиха много зле и в посрещането през целия гейм.

17:23 Градинаров бърка при сервис, пращайки топката в аут, а оттук нататък геймът се доиграва. 

14:20 Треньорът на Чехия използва първото си прекъсване в двубоя, след като българите направиха серия, която скъси преднината на тима.

11:19 Българите продължават да бъркат при посрещането, което дава на съперника им възможност да заложат на по-агресивен сервис, което до момента не дава резултат, но чехите все пак са близо до затварянето на гейма.

9:16 Второто техническо прекъсване идва при сериозна преднина за Чехия, след като тимът използва правото си на видео повторение за спорна топка, която все пак се оказа в полето на България.

9:13 Якуб Януш бие сервис в аут и слага край на серията на тима си.

8:13 Неубедителната игра на българите продължава, серията на чехите вече е 5:0, Константинов използва второ прекъсване.

8:11 Чехия обърна резултата след серия от 4:0, Пламен Константинов логично поиска тайм аут, за да успокои играчите си.  
 
8:7 България повежда с минимална разлика при първото техническо прекъсване след мощна атака по диагонала на Учиков.

6:6 Ново равнество след сервис в аут на Тодор Алексиев.

4:4 Двубоят започва равностойно, но и българите не са особено концентрирани в решаващите моменти. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване