10/10/15 21:11
(http://pik.bg)

Заловиха 30 нелегални имигранти край Камено! Сирийците студуват под дъжда пред Пето РУП-Бургас (снимки)

Заловиха 30 нелегални имигранти край Камено! Сирийците студуват под дъжда пред Пето РУП-Бургас (снимки)

Близо 30 нелегални имигранти са задържани и студуват пред сградата на Пето Районно управление в Бургас. Бежанците са заловени днес в късния следобед край Камено, съобщи Флагман.Бг. Те са докарани в морския град и от няколко часа са пред участъка, където се разпитват.

По всяка вероятност нелегалните имигранти са преминали към страната ни през река Резовска. Всички задържани са млади мъже, на възраст между 25 и 35 години. Голяма част от тях са от Афганистан, сред тях има иракчани, както и сирийци.

Не е ясно от колко дни са по пътищата. Около тях се носи ужасна миризма, а на повечето им дрехите са мръсни и кални. Видимо обаче бяха в настроение. През цялото време си приказваха, смееха се, дори искаха цигари от минаващите в района бургазлии.

След като дадат показания, те ще бъдат закарани до бежанския център край Елхово, където ще бъдат настанени.

Припомняме, че през последния месец това е поредната заловена група. Само преди 10 дни около 60 бежанци с малки деца лежаха пред сградата на управлението.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване