10/10/15 16:28
(http://www.klassa.bg/)

Касапницата в Анкара: 86 са загиналите, близо 200 ранените

 По последни данни, в резултат на взривовете, които разкъсаха десетки демонстранти на антивоенния митинг в Анкара, загиналите вече са 86, предават световните агенции. Според министъра на здравеопазването на Турция Мехмет Мюезиноглу, 62 са загинали на място, 24 са издъхнали в болниците.
Министърът съобщи още, че досега се знае за 186 ранени, 28 от които са в много тежки и в критично състояние. 

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган осъди атентата в Анкара, предаде AFP. „Аз строго осъждам това отвратително нападение срещу нашата страна. Целта на атентата в Анкара е да доведе до сблъсък различните части на нашето общество. Най-добрият отговор на тероризма е да проявим солидарност. Нашата държава, всички нейни институции работят за изясняването на случилото се. Уверен съм, че виновните скоро ще бъдат заловени и изправени пред съда“, заяви Ердоган.

Кюрдска работническа партия (ПКК) от своя страна призова бойците си да спрат въоръжената си активност, освен в случай на защита срещу правителствените сили до края на предстоящите в Турция избори, пише турският Hurriyet.

Представители на ПКК са публикували в интернет изявление, че решението за това е взето в отговор на призивите към и от членовете на организацията „временно да се свали оръжие“, за да се ограничат актове, които да провалят „едни чисти и справедливи“ избори на 1 ноември.

Съобщението дойде само часове след двойните взривове в Анкара, при които загинаха десетки души, сбрали се на митинг с искания за мир между правителството на Турция и ПКК.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване