10/10/15 16:24
(http://www.dnevnik.bg/)

Прокуратурата ще поиска имунитета на Сидеров да бъде свален


Ще бъде изготвено предложение до главния прокурор за сваляне на имунитета на народни представители. Това съобщи на извънреден брифинг в Съдебната палата градският прокурор на София Христо Динев по повод снощния инцидент на столичната ул. "Г.С.Раковски".

Снощи лидерът на "Атака4 Волен Сидеров и заместникът му Десислав Чуколов се замесиха в скандал пред клек-шоп, в който според тях се продавали наркотици и контрабандни стоки. Според свидетели обаче двамата депутати са се държали грубо, включително към пристигналите на местопроизшествието полицаи, и били във видимо нетрезво състояние. Проверка на Икономическата полиция не откри нарушения на обекта. 

"От събраните до момента материали е ясно, че хулиганското деяние е извършено от лица с имунитет, с изключителен цинизъм срещу органите на властта, които са изпълнявали задълженията си по опазване на обществения ред", каза Динев.

Досега са разпитани 15 свидетели. Има назначени съдебно-медицински експертизи. 

В понеделник съдът ще заседава по друго дело на Сидеров - за скандал в самолет на път за Варна и за агресия срещу полицаи на варненското летище. По това дело депутатът е с мярка за неотклонение подписка. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване