10/10/15 16:34
(http://www.klassa.bg/)

Фронтова сводка: Бомбардировачи Су-24М взривиха крупен укрепен район на терористите в Алепо (ВИДЕО)

 Руските бомбардировачи Су-24М унищожиха крупен укрепен район на екстремистите от "Исклямска държава" в провинция Алепо. Това съобщи на брифинг в събота официалният представител на Министерството на отбраната на Русия генерал-майор Игор Конашенков, предаде РИА Новости. През изминалото денонощие са извършени 64 бойни излитания на самолети Су-34, Су-24М и Су-25СМ, които са унищожили 29 полеви лагери на терористите и склад за боеприпаси в провинция Хама.
"Бомбардировачите Су-24М нанесоха удар по крупен укрепен район на джихадистите източно от Тел-Алям, провинция Алепо. На този обект имаше огневи точки, позиции на минохвъргачки и вкопани складове за боеприпаси и продоволствие. В резултат на пряко попаденияе на авиабомба БЕТАБ-500 се взривиха боеприпасите и всички инженерни съоръжения на терористите бяха унищожени", каза генералът. 

"Интензивността на бойните полети на нашата авиация нараства, тъй като значително се увеличи количеството на целите, открити от въздушното и космическото разузнаване по цялата територия на Сирия", обясни генерал-майор Игор Конашенков.

Също в провинция Алепо Су-24м е нанесъл удар по база за военна техника на "Ислямска държава". В резултат на пряко пападение са унищожени 10 единици техника, в т.ч. 2 танка и 5 бойни машини на пехотата. 
ВИДЕО
 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване