10/11/15 09:07
(http://www.klassa.bg/)

Opel Astra минава над 1400 км на газ и бензин

 Въпреки, че преди броени дни се състоя дебютът на новата Astra във версиите хечбек и комби Sports Tourer, от Opel по традиция запазват в гамата си седана на предходното поколение на модела, който ще продължи да се продава докато не се появи нов седан на базата на последния модел. По този начин настоящата Astra с 4 врати се превръща в стилна и достъпна алтернатива на седаните от средния клас, и в нея има голям пазарен потенциал за завоюване на нови клиенти особено в държавите от Източна Европа.

 

 

Бъдещите клиенти на Opel Astra седан със сигурност биха искали тяхната нова кола да бъде динамична, но в същото време и икономична, имайки предвид високите цени на горивата. За да удовлетворят желанието на най-много потребители инженерите от Opel направиха бензинови турбодвигатели, които харчат колкото мотор със скромен работен обем и ниска мощност, но имат завидна динамика, с каквато преди време разполагаха големите 2,2-литрови агрегати на Opel. Оптималният избор за задвижването на Opel Astra седан с 4 врати е мощният и икономичен бензинов турбодвигател 1.4 LPG Turbo ecoFLEX. Агрегатът може да работи както в режим на захранване с LPG (пропан-бутан), така и с бензин. Мощността на двигателя е 140 к.с., налични в интервала от 4900-6000 об/мин. Максималният въртящ момент от 200 Нм е на разположение в диапазона от 1850 до 4900 об/мин. Спринтът от 0 до 100 км/ч отнема 10,2 секунди, в градски условия Astra седан се ускорява пъргаво и се изстрелва уверено напред при изпреварване с кратка видимост. Бензиновият турбодвигател е много еластичен и с него седанът може да бъде чудесен семеен или служебен автомобил, който върви бодро, а харчи в комбиниран цикъл 7,2 л газ пропан-бутан на 100 км или 5,8 л бензин за същата дистанция. Притежателите на Opel Astra седан 1.4 LPG Turbo могат да намалят разходите си за гориво с до 40%. Opel предлага пълно оборудване със система за захранване с LPG още от завода, при което моделът е с осигурено от марката качество и има пълна гаранция от производителя. Пълният пробег на Astra 1.4 Turbo LPG ecoFLEX с 56-литров бензинов резервоар и 49-литров резервоар за пропан-бутан надхвърля 1400 километра. Базовата цена за газифицираната Astra седан с 4 врати е 33 445 лева.

 

 

Двигателят 1.4 Turbo LPG лесно може да преминава от захранване с бензин в захранване с пропан-бутан, като системата настройва функционирането му в зависимост от условията на работа. Така той работи по-ефективно и отделя минимално ниво на емисии на CO2. Версията 1.4 Turbo LPG на Astra седан разполага с удобен и леснодостъпен бутон за превключване на бензин или газ, разположен централно на инструменталния панел. Оперативните режими - от LPG на бензин и обратно, могат да бъдат превключвани както автоматично, така и ръчно. В режим на работа с LPG в бутона е активирана светлина. В момента, в който двигателят премине към работа с бензин, светлината се изключва. Газовата уредба за захранване с пропан-бутан на Opel включва практичен резервоар за съхранение на газа. Той е оптимално интегриран във ваната за резервното колело. Това решение гарантира, че обемът на пътническото и товарното отделение се запазва, а стандартно моделът разполага с комплект за възстановяване на гуми. По този начин Astra седан запазва обема на багажника от 460 л. При сгъване на задните облегалки в отношение 60:40, товарното пространство се увеличава до 1010 л и в колата се събират големи предмети като например ски или велосипеди. Водачите на Opel Astra седан 1.4 Turbo LPG не трябва да се притесняват относно възможностите за зареждане с гориво. В цялата ни страна и в Европа има изобилие от станции за зареждане с пропан-бутан.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване