10/12/15 16:25
(http://www.dnevnik.bg/)

Главният прокурор поиска официално от парламента сваляне на имунитета на Сидеров и Чуколов


Главният прокурор Сотир Цацаров е внесъл в Народното събрание искания за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу народните представители Волен Сидеров и Десислав Чуколов, съобще пресцентъра на прокуратурата. Исканията са във връзка с разследване на Софийска градска прокуратура на хулиганска проява в София в нощта срещу събота.

Доказателствата по делото сочат, че Сидеров и Чуколов заедно извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Деянието е било съпроводено със съпротива срещу орган на властта – полицаи при СДВР, изпълняващи задължения по опазване на обществения ред и се е отличавало по своето съдържание с изключителен цинизъм и дързост.

Установено е също, че Волен Сидеров и Десислав Чуколов поотделно са причинили леки телесни повреди на двама полицейски служители, при изпълнение на службата им. Двамата ще бъдат съдени за престъпления от общ характер - по чл. 325 ал.2 във вр. с ал.1 във вр. с чл. 20 ал.2 от НК и престъпления по чл. 131 ал.2, пр.4, т.3 вр. чл. 130 от НК.
 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване