10/13/15 21:47
(http://www.klassa.bg/)

Медведев ще преговаря със САЩ за Сирия

 Президентът на Русия Владимир Путин предложи работата с чуждестранните партньори по уреждането на сирийския конфликт да бъде издигната "на сериозно равнище", като добави, че е готов да изпрати във Вашингтон голяма и представителна делегация начело с Дмитрий Медведев. Изборът е паднал върху руския премиер, защото при преговорите Русия трябва да е представена от човек с по-висок ранг от министър на външните работи, какъвто е Сергей Лавров, обясни прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков. В делегацията, водена от Медведев, могат да влязат висши военни от Генералния щаб и представители на специалните служби.

Путин отбеляза, че е важно да се работи и със страните от региона - Турция, Йордания, ОАЕ, Ирак. "Да, има много взаимни подозрения и взаимни претенции, но ако не работим, ако не търсим решения, те никога няма да бъдат намерени", подчерта той. Според него военната операция в Сирия на международната коалиция, възглавявана от САЩ, не е донесла резултати. "Ние питахме: дайте ни онези цели, които смятате за стопроцентово терористични, а отговорът бе - не сме готови за това. Ние помислихме и зададохме още един въпрос: кажете ни тогава къде да нанасяме удари? Отново никакъв отговор. Това не е шега, нищо не си измислям. Струва ми се, че по този въпрос у някои наши партньори просто в главите им е каша", каза Путин.

Русия не се стреми към лидерство в Сирия, каза Владимир Путин по време на инвестиционния форум "Русия зове". Според него в Сирия може да има само един лидер - сирийският народ. "Ние се стремим да внесем своя принос в борбата с тероризма, който е опасен и за САЩ, и за Русия, за европейските страни, както и за целия свят", подчерта той.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване