10/13/15 19:04
(http://pik.bg)

Овчаров: В енергетиката е пълно лутане

Овчаров: В енергетиката е пълно лутане

От години в енергетиката е пълно лутане и пълна липса на идейност. После се чудим защо мотиката постоянно ни удря по главата. Това коментира в предаването „Още от деня“ по БНТ бившият министър на енергетиката Румен Овчаров.

В момента в енергетиката има тотална липса на професионализъм, може би в последните 7-8 години. И това с прости смени на този и на онзи няма да се промени, на мнение е Овчаров. 

Стремим се с пълни усилия да фалираме Българския енергиен холдинг, който е собственик на държавните енергийни дружества. БЕХ е с 1,900 млрд. задължения. Сега с американските централи искаме да му стоварим още 1,300 млрд., а БЕХ за миналата година е на загуба от 270 млн. БЕХ го превърнахме в боклуджийското кошче на енергетиката, изтъкна Румен Овчаров. 

Според него нещата не се оправят, тъй като постоянно се защитавали интересите на някой си. По повод искането на главния прокурор Сотир Цацаров за снемане на имунитетите на атакистите Волен Сидеров и Десислав Чуколов заради инцидента пред клекшопа, Овчаров заяви: „Имунитетът на народния представител не е, за да го избави от криминални деяния, а от политически репресии. От чисто практическа гледна точка няма народен представител, който да е извършил някакво престъпление, и имунитетът му да не е бил снет“. Депутатът трябва да бъде защитен от политическа репресия, категоричен бе ексенергийният министър.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване