10/13/15 22:00
(http://www.klassa.bg/)

Сковаха бесило за Меркел в Дрезден

 

Полицията проверява авторите на обидата към Канцлера

Хиляди германци се включиха в протеста в Дрезден, организиран от ПЕГИДА (Патриотични европейци против ислямизацията на Запада) почти една година след като движението организира първата си акция в източногерманския град, преде АП. Демонстрантите са били около 6-7000, а според независима оценка на Дрезденския университет са участвали между 7500 и 9000 души. Ораторите, сред които съоснователят на ПЕГИДА Луц Бахман, осъдиха решението на правителството на канцлера Ангела Меркел да приеме стотици хиляди бежанци. "Те ни водят директно в европейска гражданска война", каза Бахман на митинга пред прочутата Дрезденска опера.

 

 

Протестиращите скандираха "Меркел трябва да си върви!", "Предатели!" и призиви за депортиране на бежанците. Един от тях носеше имитация на бесилка с две примки с надписи "Резервирано за Ангела "мама" Меркел" и "Резервирано за Зигмар "чувала" Габриел" (вицеканцлера). Татяна Фестерлинг, която по-рано тази година спечели почти 10 процента от гласовете като кандидат на ПЕГИДА на кметските избори в Дрезден, заяви, че Меркел трябва да подаде оставка, а провинция Саксония - да се отцепи от Германия.

"Сърдечната политика на Меркел спрямо бежанците превърна Германия в гигантски лагер в джунглата. Меркел е абсолютно безотговорна. Това е най-опасната жена в Европа. Тя нарочно отказва да защити границите на Германия", заяви пред 25-хилядното множество 51-годишната Фестерлинг.

 

 

Според информация на местния в. "Билд" полицията на Дрезден е започнала проверка относно наказанието, което се предвижда за "бесилото" на Меркел и Габриел. "Познаваме снимката и вече е изпратено съответното запитване в прокуратурата". За обида на честта на държавата и нейните органи германското законодателство предвижда от три месеца до пет години затвор, пише в. "Билд", без да дръзне да публикува снимката от демонстрацията. В сп. "Шпигел" пък действат по-смело и има снимка, на която се вижда бесилката но само с името на Зигмар Габриел.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване