10/13/15 08:12
(http://www.klassa.bg/)

Спряха камионите за Велинград

 Всички камиони с тегло над 3,5 тона от вчера бяха блокирани на разклона от Варвара за Велинград и първоначално се образува колона, която постепенно се изтегли по посока Септември, оплакаха се шофьори, идващи от Чепинското дефиле към Пазарджик. Причината е влязла в сила от 12 октомври реорганизация на движението заради довършителни работи по жп трасето на теснолинейката.
Повечето водачи на тежки автомобили не бяха готови за обходния маршрут, а някои си припомниха подобни проблеми от миналите години, пише "Пазарджишка Марица". Всеки момент ще бъдат поставени указания на възлови места, за да може да се избегне напрежението, казаха преминаващи пътни служители. 

Ремонтът се прави основно с цел заздравяване на основата под железния път и около него на участъци около Варварските бани и спирка "Марко Николов". Той ще продължи до 25 октомври, а тежките машини няма да се движат и през уикендите. Шофьорите по-късно вчера бързо се настроиха към неудобството и започнаха да преминават от Звъничево за Белово и оттам през Юндола за Велинград. Другият възможен вариант да се стигне с такъв камион до курорта е през Пещера. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване