10/13/15 14:24
(http://pik.bg)

Танев ще ръководи правителствената делегация за участие в 38-ата сесия на Генералната конференция на ЮНЕСКО

Танев ще ръководи правителствената делегация за участие в 38-ата сесия на Генералната конференция на ЮНЕСКО

Министерският съвет одобри позициите и състава на правителствената делегация за участие в 38-ата сесия на Генералната конференция на ЮНЕСКО, която ще се проведе в Париж от 3 до 18 ноември 2015 г.

Българската делегация ще бъде ръководена от министъра на образованието и науката проф. Тодор Танев. Генералната конференция ще обсъди и приеме бюджета на ЮНЕСКО за периода 2016-2017 г. Ще се проведат избори за нови членове на Изпълнителния съвет и на програмните комисии на Организацията. Очаква се да бъде направен преглед на процеса на реформи в ЮНЕСКО, който е в синхрон с цялостната реформа на организациите в системата на ООН.


Съществено място в дискусиите ще заемат въпросите, свързани с изпълнението на Дневния ред за устойчиво развитие до 2030 г. Други приоритетни теми ще бъдат образованието и опазването на културното наследство. Ще бъде анализирана ролята на ЮНЕСКО в прилагането на програмата за образование до 2030 г. Генералната конференция ще приеме Стратегия за засилване действията на ЮНЕСКО за защита на културното наследство при военни конфликти. В рамките на сесията ще се проведе Лидерски форум, на който ще бъде отбелязана тържествено 70-ата годишнина от създаването на ЮНЕСКО.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване