10/17/15 10:19
(http://www.klassa.bg/)

Румяна Бъчварова: Екипът ни е действал адекватно

 „В конкретния случай нашия полицейски екип е действал много адекватно за да се противопостави на рисковата група от бежанци“, така вътрешният министър Румяна Бъчварова коментира инцидентът с убития от граничар афганистанец на браздата. МВР шефката инспектира ГКПП „Капитан Андреево“ след посещение в Турция. Бъчварова обясни, че в южната ни съседка е провела разговори относно ситуацията с нарастващия бежански поток към Европа.

„Няма да има има оставки в системата на МВР и гранична полиция заради нелепия инцидента на границата. Този нелеп инцидент в никакъв случай не е показателен за политиката на България спрямо бежанците“, категорична бе Бъчварова. Те допълни, че в момента тече разследване, което трябва да уточни причините довели до нещастния случай. „Едва след него ще се вземе решение за допълнителни мерки за подсилване на охраната по границите ни. Засега поне не се предвижа препращането на допълни сили в района“, обясни още МВР шефката.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване