10/18/15 22:12
(http://pik.bg)

Млади огнеборци ще се състезават в Ловеч за Преходната купа „Юлиян Манзаров”

Млади огнеборци ще се състезават в Ловеч за Преходната купа „Юлиян Манзаров”

Млади огнеборци ще се състезават в Ловеч за Преходната купа „Юлиян Манзаров” , съобщиха от пресцентъра на МВР. Турнирът започва на в 9.00 часа на тренировъчното игрище на стадион „Литекс”. За пореден път град Ловеч ще бъде домакин на есенния турнир на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец" за Преходната купа "Юлиян Манзаров". Тържественото откриване ще се състои от 9 часа на тренировъчното игрище на стадион “Литекс”. Три часа по-късно ще бъдат наградени най-добрите отбори. Двете състезателни дисциплини, в които ще мерят сили младите огнеборци са "Бойно разгръщане на състезателна пътека" и "Щафетно бягане с препятствия". Надпреварата е част от националния спортен календар и националния календар за извънучилищни дейности на Министерството на образованието и науката.

Припомняме, че турнирът е основан през 2001 г., а от 2004 г. - в памет на ученика от Свищов Юлиян Манзаров, носи неговото име. Съорганизатори на турнира са Главна дирекция "Пожарна безопасност и зашита на населението", Българската федерация по пожароприложен спорт, община Ловеч, Националния дворец на децата, РИО – Министерство на образованието и науката, РДПБЗН – Ловеч и фондация "Ангели от Лим".

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване