10/25/15 17:47
(http://www.cross-bg.net/)

Д21: Заличаването от избирателните списъци на граждани, пребивавали в чужбина, е противозаконен опит за лишаване от глас

/КРОСС/ Заличаването от избирателните списъци на граждани, които по някаква причина са пребивавали в чужбина, е тенденциозен опит за противозаконно лишаване от глас, още повече, че на места в страната се получават сигнали за забранителни списъци в СИК, които съдържат имена на граждани, пребивавали в чужбина и заличени от избирателните списъци без ясно правно основание, заявява ПП „Движение 21" в сигнал до ЦИК във връзка с множество сигнали за възпрепятствано избирателно право на граждани, пребивавали в чужбина.  Възниква въпросът кой и по какъв начин е съставил тези списъци. Какъв е принципът, по който те са били съставени от МВР? Очевидно има неясен принцип за дерегистриране на избиратели само защото са пребивавали в чужбина и без да се отчете фактът, че не са променяли настоящия си адрес. За нас това е достатъчно основание за манипулация на изборния процес от централните органи, отбелязват от „Движение 21" и настояват за незабавна служебна проверка от страна на ЦИК.
Публикувана на 10/25/15 17:47 http://www.cross.bg/chyzhbina-prebivavali-spisutzi-1485610.html

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване