10/25/15 22:30
(http://www.dnevnik.bg/)

Предозиране 3: Волен Сидеров отново се опитва да нахлуе в НАТФИЗ (обновена)


Въображението на читателя често се оказва бедно, за да разтълкува посланията на партиите и държавните институции. Рубриката на "Дневник" "Предозиране" събира абсурди.

Лидерът на "Атака" и депутат Волен Сидеров отново нахлу в сградата на националната академия за театрално и филмово изкуство (НАТФИЗ). Това съобщи по Би Ти Ви ректорът проф. Любомир Халачев.

Според него това е станало малко след 22 часа. Не е ясна причината за акцията тази вечер на Сидеров. От предаване на живо на "Нова телевизия", се видя, че той е във фоайето и спори с някакъв човек, за когото твърди, че го е ударил.

Намиращите се в сградата студенти скандираха "Молим Ви да напуснете академията". Сидеров спори с полицаите, изпратени в сградата, като твърди, че прикриват, човекът, който го е ударил.

"Не знам какво иска Волен Сиделов, като гражданин съм дълбоко възмутен. Това са отвратителна постъпки, които граничат с всички видове хулиганщина", коментира проф. Халачев.

В отговор на въпрос, той каза, че няма идея защо Сидеров се е фокусирал върху НАТФИЗ. "Явно има нещо в главата си", допълни проф. Халачев. Той съобщи, че утре студенти, актьори и представители на творческите съюзи, ще организират протест срещу Сидеров.

Около 22.50 часа проф. Халачев дойде в академията и предложи на всички, включително и депутата, да напуснат сградата и тя да бъде заключена.

В петък следобед Сидеров първо лепи плакати срещу наркотиците по фасадата на сградата на НАТФИЗ. Привечер пък нахлу в сградата на академията, като обиждаше студенти и искаше от полицията да ги арестува.

В района лидерът на "Атака" вилнее от няколко седмици, като на два пъти инспектира магазинче. Заради първия случай се иска имунитета на Сидеров, тъй като се е държал като хулиган и е ударил полицаи.

Подробности очаквайте по-късно на

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване