10/26/15 11:36
(http://www.dnevnik.bg/)

Петицията за сваляне на имунитета на Волен Сидеров има над 3000 нови подписа от петък насам


Петиция от 17 юни 2013 г. "За сваляне на имунитета на Волен Сидеров" отново е популярна днес в социалните мрежи, след като вчера вечерта лидерът на "Атака" направи поредната си публична демонстрация. За втори път от миналия петък насам той нахлу в Националната академия за театрално и филмово изкуство (НАТФИЗ), за да се саморазправя със студенти и преподаватели. След часове на скандали и опити на полицията да изведе Сидеров от сградата на Академията, на улицата беше ударен от случаен човек и в последствие откаран в Първо РПУ и в "Пирогов".  

Графика на подписите в петицията показва пиковите моменти на интерес към нея. Те обикновено са около гневните изяви на лидера на националистическата партия, а поводът за съдаването й през 2013 г. е саморазправата му с журналист по време на антиправителствените протести срещу кабинета "Орешарски". 

Петицията вече е подписана от почти 29 хиляди души, като само за последните две седмици към нея са се присъединили над 3000 души. Подписите започват да нарастват отново около 10 октомври, когато Волен Сидеров предизвика тричасов скандал пред клек-шоп на ул. "Раковски". Следващият скок на гражданското недоволство е седмица по-късно, когато беше първият "щурм" на НАТФИЗ.  

Ето текста на петицията, който макар и писан преди две години, продължава да е актуален:

До Президента на Република България
До Министър-председателя на Република България
До Председателя на Народното събрание на Република България
До всички политици и партии в Република България
До Омбудсмана на Република България
До всички медии в България
До цялата Българска общественост

Това е гражданска петиция за сваляне на имунитета на Волен Сидеров!

През послените дни г-н Волен Сидеров показа, че е абсолютно недостоен за позицията която е заел в Българския парламент, държейки се изключително агресивно, арогантно, позволявайки си словесни и дори физически атаки към граждани и дори служители на реда. 

Използвайки имунитета, г-н Сидеров системно погазва човешките права, свободата на изразяване на позиция на граждани и дори наказателния кодекс посягайки и позволявайки си саморазправа с граждани и служители на реда. Г-н Сидеров си позволява не веднъж публично да унижава служители на реда и то в национален ефир.

Ние, българските граждани, смятаме, че това е абсолютно недопустимо за "народен представител". 
Ние, Българските граждани, искаме да се снеме титлата "Народен представител" от г-н Сидеров, защото той не е такъв. Никой, който си позволява подобни деяния не може да бъде "народен представител"

Призоваваме, всички граждани, които по някакъв начин са пострадали от действията на г-н Сидеров, да заведат незабавно граждански искове и дела срещу него.

Призоваваме служителите на медиите, както и служителите на реда нападнати от г-н Сидеров, незабавно да подадат искове до "Европейският съд по правата на човека" в Страсбург срещу него.

Според Българското законодателство, народните представители нямат имунитет по отношение на административни и граждански процеси.

С тази петиция искаме от Народното Събрание и Конституционния съд да бъда свален имунитета на г-н Волен Сидеров и да бъде съден за системно нарушаване на човешките права, физическа саморазправа и слоупотреба със служебно положение.

С уважение,
Българските граждани

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване