10/31/15 07:53
(http://www.klassa.bg/)

Саркози: Европа не може без Русия

 „Европа трябва да води с Русия откровен и честен диалог, тъй като  без нейно участие е невъзможно да се отговори на предизвикателствата и острите кризи в света“, заяви бившият френски президент Никола Саркози по време на визитата си в Москва. В своя лекция в московския институт за международни отношения в четвъртък политикът подчерта, че „онези, които забравят за основополагащата роля на Русия, грешат“ и допълни, че Франция не е допускала подобна грешка. Саркози призна, че се смята за „приятел на Русия“ и няма намерение да променя това си „качество“, съобщава РБК.

В Москва ексдържавникът се срещна с президента Владимир Путин, като в началото на разговора домакинът се обърна на „ти“ към госта си. „Много се радвам да те видя, отдавна не сме се срещали – цяла година“, цитира ТАСС думите на Путин. Той подчерта, че за това време са настъпили много събития в Европа, в света и в двустранните отношения между Москва и Париж.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване