11/01/15 11:47
(http://www.klassa.bg/)

Днес ще бъде предимно слънчево с максимални температури между 9 и 14 градуса

 Времето днес ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове в низините за кратко видимостта ще бъде намалена. Вятърът постепенно ще стихне до вечерта, но през деня все още ще бъде слаб, а в Югоизточна България и до умерен от изток-североизток. Максималните температури ще са между 9° и 14°.

Това е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН), предаде агенция "Фокус".

По Черноморието ще бъде слънчево. Вятърът ще продължи да бъде умерен от североизток, но вечерта чувствително ще отслабне. Максималните температури ще са между 14° и 17°. Температурата на морската вода е 14-18°. Вълнението на морето ще бъде около 4 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще е умерен, по високите части и до силен от изток-североизток. Дневните температури ще се повишат слабо и максималната на височина 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра - около 1°.

В понеделник сутринта ще е почти тихо, ясно и студено, с минимални температури между минус 2° и 3°. През деня ще се появи слаб северозападен вятър, а облачността, висока и средна, временно ще се увеличи. Ще започне затопляне.

Във вторник ще бъде предимно слънчево, вятърът в повечето райони ще стихне.

В сряда над по-голямата част от страната ще бъде слънчево. На места по поречието на Дунав, в низините и затворените котловини сутрин за кратко ще се образува мъгла или ниска облачност, но е възможно на отделни места явленията да са по-трайни. Затоплянето ще продължи, преобладаващите минимални температури ще са между 0° и 5°, максималните – между 12° и 17°.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване