11/03/15 15:45
(http://www.klassa.bg/)

Бъчварова призна за вълната от молби за напускане в МВР

 Около 250-има служители на МВР са подали молби за пенсиониране само в рамките на вчерашния ден, съобщава Нова телевизия, като се позовава на източници от силовото ведомство. По неофициална информация 150-има униформени от Пловдив са заявили официално желанието си да напуснат работа. В отдел „Убийства” оставал да работи само един човек.
Новината за множеството молби за пенсиониране беше потвърдена и от вътрешния министър Румяна Бъчварова.  Около 250 служители в сектор "Сигурност" са напуснали в последните дни. Средствата, които ще спестим, биха ни дали възможност да повишим бюджета за издръжка и да направим условията на работа по-добри", заяви тя по време на пресконференция.

По думите й, ако продължи да се отлага решението за намаляване на обезщетенията на служителите МВР и МО с всеки месец ще се задълбочава дефицитът в системата. "Всяка следваща година на отлагане задълбочава проблемите до степен, че те стават невъзможни за решение. Не мога да обвиня тези, които подават оставка", коментира Бъчварова. Тя се обърна към колебаещите се дали да напуснат и отправи послание към тях да си дадат сметка, че макар и да остават с по-малко обезщетения, те получават сигурност и възможност за развитие, възможност да работят при по-добри условия.

Масовото напускане на униформени се дължи на предложения от Финансовото министерство проектобюджет за следващата година, който предвижда сериозно орязване на заплатите и социалните придобивки за служителите на МВР.

Промените предвиждат при пенсиониране служителите да получават 10 заплати, вместо 20, както досега. Освен това, годишният им отпуск ще бъде намален от 30 на 20 дни. Идеята е да се премахне и класът за прослужено време.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване