11/04/15 16:08
(http://www.klassa.bg/)

SAP представя Startery CEE – съревнование на най-добрите социални старт-ъпи в Централна и Източна Европа

 SAP, Social Impact и Ashoka обединиха силите си и отправиха към най-добрите социални стартиращи компании в Централна и Източна Европа предизвикателство - Startery CEE. Днес SAP официално обяви, че са получени кандидатури от повече от 70 стартиращи компании, а след процеса на подбор Social Impact и SAP класираха 30 финалиста. Финалистите ще се изправят един до друг в едно финално четиридневно приключение в София, където ще развият идеите си чрез серия от обучения и упражнения.

 

Финалистите идват от 8 страни – България, Румъния, Сърбия, Словения, Албания, Полша, Чехия и Унгария – а идеите им варират от мобилно приложение, анализиращо истинските хранителни стойности на пакетирани храни, до портал за заетост на лишени от свобода в частни и публични институции.

 

"За нас е удоволствие да подкрепим Startery CEE. Идеите са прекрасни и наистина показват силата на предприемаческото мислене на младите хора в цяла Централна и Източна Европа. Гордея се с всички 70 компании, които кандидатстваха, и разбира се с 30-те финалиста. Очаквам с нетърпение финалния кръг, където аз и моите колеги членове на журито ще можем да оценим представените идеи по множество критерии и да изберем 3-мата победители", каза Симон Калуза, управляващ директор на SAP CEE и един от членовете на журито.

 

Финалът на инициативата е на 13 ноември от 9:30 ч. в София, в Литературен клуб „Перото“, където специалното жури на Startery CEE ще избере трима победители, които ще получат възможността да кандидатстват за финансиране и да доразвият идеята си в рамките на Social Impact Lab в Берлин. Входът на събитието е свободен за всички желаещи, след регистрация на https://www.eventbrite.com/e/final-pitch-startery-cee-tickets-19317168170.

 

Победителите ще бъдат избрани от жури, състоящо се от Симон Калуза, управляващ директор, SAP ЦИЕ, Норберт Кунц, Главен изпълнителен директор, Social Impact, Кевин Асперген, Президент, Американски университет в България (АУБ), Станислав Николаев, Партньор в Capital Fund Empower, Анна-Мари Виламовска, Секретар за иновации и здравеопазване, Администрация на Президента на Р България, Алексей Лазаров, редактор вестник „Капитал“.

 

 

Представяме 30-те класирани проекта:

 

Project name

Country

Recycle Jeans

Albania

Biblio cafe

Albania

Sugarwise

Bulgaria

Education for Sustainability

Bulgaria

Crossfunctional Intercultural Competence International Hub (CIC IH)

Bulgaria

CHAWBY

Bulgaria

Escedion

Bulgaria

netPORT

Czech Republic

Help On The Floor

Czech Republic

Snappy

Hungary

JAMPI

Hungary

Present Perfect

Hungary

Great Migration

Hungary

manmade

Poland

Eliminating barriers for people with disabilities

Poland

Dobroczyn - the sales islands

Poland

No more food to waste

Romania

MA-MA. From mother to mother.

Romania

POPs

Romania

I Donate My Birthday

Romania

Bridge the gap

Romania

A Huge ENERGY STORAGE in a small Eco-device

Romania

FRUBIO

Romania

HOP - Health On a Plate

Romania

Natural Food

Romania

Wake Up Society

Serbia

Grasslamp

Serbia

Sands

Serbia

Land Sharing

Slovenia

Post-Apocalyptic Quest

Slovenia

 

 

# # #

 

За SAP

 

Като пазарен лидер в сектора за бизнес софтуер, SAP (NYSE: SAP) помага на компании от всички размери и индустрии да оперират по-успешно. SAP приложенията и услугите дават възможност на повече от 282,500 клиента да оперират доходно, да се адаптират правилно, и да растат постоянно.

 

Българският филиал на световния софтуерен лидер SAP SE присъства на българския пазар вече повече от 16 години. През декември 1999 г., SAP SE регистрира дъщерното си дружество SAP България, а през 2002г. инвестира в развоен център – SAP Labs България.

 

За повече информация, моля посетете www.sap.com/bulgaria  

 

За Social Impact

 

Мисията на Social Impact е да създава решаваща промяна в работата на организации и програми, работещи за подобряване на социалното и икономическото благосъстояние на хората по целия свят.

 

 

За Ashoka

 

Ashoka е най-голямата мрежа от социални предприемачи в света. Нашите близо 3000 Ашока стипендианти в 70 страни прилагат на практика новаторски идеи и подходи в целия свят. Основана от Бил Дрейтън през 1980 г., Ashoka предоставя финансиране за стартиращи бизнеси, професионална помощ и връзки с глобална мрежа от партньори в социалния и бизнес сектор, както и платформа за хора, отдадени на мисията за промяната на света, в който живеем.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване