11/08/15 12:13
(http://www.dnevnik.bg/)

Откриха телата на двамата туристи, затрупани до Крушунските водопади


Около 10:30 ч. днес са били открити телата на двамата туристи, които в петък бяха затрупани от земна маса в района на Крушунските водопади, съобщи областната дирекция на МВР-Ловеч, цитирана от Агенция "Фокус". Загиналите са 56-годишен мъж от Англия и съпругата му - 45-годишна българка с двойно гражданство.

Акцията на Ловешката пожарна, Гражданска защита и Планинската спасителна служба продължи два дни почти без спиране. За разчистването на свлачището бяха използвани хидравлични крикове, за издирването на хората - следови кучета, но без шанс за спасяването им.

Установено е местонахождението на телата, но те все още не са извадени, уточни говорителят на Окръжната прокуратура в Ловеч Кирил Петров, цитиран от "Дарик". Има много вода в района и продължава разчистването. Към мястото пътува и съдебен лекар, и в момента на мястото текат огледи и процесуално-следствени действия.

В петък по обяд трима души са попаднали на мястото, където са се изсипали около 200 куб. м. земна маса. Пристигналите на място пожарни и спасителни екипи са успели да окажат първа помощ на една жена, която е транспортирана в болница. Тя е с наранени шийни прешлени, но без опасност за живота. Стабилизирана е, но заради травмите е обездвижена и остава под наблюдение в университетската клиника по неврохирургия в Плевен.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване