11/15/15 07:58
(http://www.klassa.bg/)

29-годишният Измаил Омар Мостефа е единият от терористите в Батаклан

 

Радикализирал се през 2010 г., има 8 присъди, но не и престой в затвора

 

29-годишният Измаил Омар Мостефа, родом от парижкото предградие Куркурон е единият от умрелите при атаката в концертната зала Батаклан терористи. Това предаде Льо Монд. Според данните на вестника Мостефа най-вероятно е бил в Сирия в края на 2013 година - началото на 2014 г. Разследващите са стигнали до него по пръстовите отпецатъци, като са открили също, че е минал през Турция с мотива, че трябва да играе в сирийски театър.

Измаил е един от тримата терористи, които атакуваха и взеха заложници в Батаклан, въоръжени с калашников и експлозиви. При атаката в концертната зала умряха 89 души, а десетки бяха ранени. Идентифицираният терорист е бил роден на 21 ноември 1985 г. и е с алжирски корени. Има двама братя и две сестри, като единият от братята му държи наргиле-бар в Шартр. Самият Мостефа е добре познат на полицията. 8 пъти е бил осъждан в периода 2004-2010 г., но така и не е влизал в затвора. Според френските медии той се е радикализирал през 2010 г.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване