11/24/15 20:30
(http://www.dnevnik.bg/)

Автобус с президентски гвардейци е бил взривен в Тунис (обновена)


Най-малко 12 души загинаха в Тунис при взрив на автобус, превозвал войници от гвардията на президента, съобщи "Ройтерс", като цитира информация от тунизийското вътрешно министерство.

Агенцията съобщи, че правителството ще въведе извънредно положение, което ще даде повече правомощия на силите за сигурност след атентата. В столицата вече е въведен полицейски час, който ще бъде в сила до 5.00 часа сутринта в сряда.

Автобусът е бил взривен в пиковия час, на натоварен булевард в центъра на столицата Тунис. Все още липсва официална информация какво е причинило експлозията. "Ройтерс" се позова на източник от президентството, според когото най-вероятно самоубиец се е взривил вътре в автобуса.

Взривът се случва десет дни, след като въвеждането на засилени мерки за сигурност в столицата. По-рано този месец властите в Тунис обявиха, че са обезвредили клетка, планирала нападения срещу полицейски управления и хотели в курортния град Сус, припомня БТА. През юни в Сус бе нападнат крайбрежен хотел и загинаха 38 души, а отговорност пое джихадистката групировка "Ислямска държава". През март пък при атентата в музея "Бардо" близо до столицата бяха убити 22-ма души.

Северноафриканската страна се смята за един от най-големите "износители" на джихадисти, като по данни на властите поне 3 хил. тунизийци се сражават в Ирак и Сирия, отбелязва Би Би Си.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване