11/24/15 14:19
(http://pik.bg)

В НАП - Варна са образувани 222 проверки за разминавания между доход и имущество

В НАП - Варна са образувани 222 проверки за разминавания между доход и имущество

През настоящата година в НАП - Варна са образувани 222 проверки за разминавания между доход и имущество, съобщи днес директорът на данъчната структура в крайморския град Милена Колева.

Тя уточни, че все още не са приключили инспекциите на богатите ромски фамилии в град Игнатиево, Варненско. По думите й първоначално образуваните там проверки са били 14, но постепенно обхватът е нараснал и те вече са 20. Според Колева дали ще има санкции и какви ще бъдат ще стане ясно в края на януари 2016 г.

До края на октомври тази година служителите на НАП-Варна са приключили 1 200 ревизии, по които са събрани 148 600 000 лева. Извършени са 6 600 оперативни проверки, като съставените актове са близо 1 700 за над 600 000 лева.

До момента инспекторите от НАП-Варна са събрали над 346 милиона лева просрочени задължения. По думите на Колева 224 милиона от тази сума са невнесени навреме данъци, а останалите - неизплатени осигуровки на служители. За 10-те месеца на тази година данъчните във Варна са провели близо 290 търга с имоти и стоки, отнети в полза на държавата. В резултат в бюджета са постъпили над 1 милион лева, предаде БТА

Към средата на ноември общата събираемост в териториалната дирекция на НАП е близо 1,3 милиарда лева, което е 90 на сто от годишния план, отчете Колева, според която няма да има проблеми с изпълнението на заложените в началото на годината параметри.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване