11/24/15 10:15
(http://pik.bg)

Готова е здравната карта на област Добрич

Готова е здравната карта на област Добрич

В определения от министъра на здравеопазването срок - 23 ноември, областната администрация в Добрич изпрати в министерството разработената Областна здравна карта, приета от комисия с председател областния управител Детелина Николова.

При разработката са търсени оптимални решения за осигуряване на достъп на населението до медицинско обслужване и качествени здравни грижи, посочват от областната администрация.

Със здравната карта се иска увеличение на лекарите-специалисти в специализираната извънболнична медицинска помощ в областта, съобразно с отчетените прегледи, които са със 17 на сто повече от предоставения брой прегледи от НЗОК. Заложено е запазване на броя на общопрактикуващите медици, макар той да надвишава определения на базата на населението на областта.

При това се отчитат географските особености на региона. Разположените на голяма територия общини с незадоволителна инфраструктура и лошите климатични условия през зимата са предпоставка за възпрепятстване на достъпа на част от населението до медицинска помощ. Има населени места, отдалечени на повече от 40 км от лечебно заведение за специализирана и за болнична помощ.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване