11/24/15 21:26
(http://www.dnevnik.bg/)

Заложническата драма във Франция приключи




Криза със заложници и няколко ранени се разигра във френския град Рубе близо до границата с Белгия, съобщи "Ройтерс". По първоначални данни на медицинските екипи има няколко души с огнестрелни рани.

Ситуацията се изясняваше, докато местни издания пишеша, че изглежда става дума по-скоро за криминален случай или дори за "домашно насилие", а не за тероризъм.

Според "Монд" има версия за опит за въоръжен грабеж с взимане на заложници. Тя се оказа и водещата няколко часа по-късно, когато драмата приключи.

Един от похитителите е бил застрелян от пристигналите специални полицейски части, заложниците са отведени "на сигурно място", а останалите нападатели са издирвани в района.

Полицейски източници на агенцията твърдяха, че въоръжени мъже са взели заложници, след като е имало престрелка. Не бе ясно дали похитителите са свързани с атентатите от 13 ноември в Париж, а по-късно прокуратурата на близкия град Лил отхвърли тази версия.

Подробности очаквайте по-късно на

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване