11/24/15 13:42
(http://pik.bg)

Космонавтът Александър Александров: Полша няма ресурса за ремонта на нашите самолети, а Русия им отказа резервни части! Сигурността на нашите летци е поставена на карта

Космонавтът Александър Александров: Полша няма ресурса за ремонта на нашите самолети, а Русия им отказа резервни части! Сигурността на нашите летци е поставена на карта

Космонавтът Александър Александров и представител на руската компания "МИГ" направи изявление в Народното събрание, по покана на Велизар Енчев, относно спорния договор с Полша за ремонта на нашите самолети. 

"Безопасността на нашите летци е поставена на карта. Полша няма лиценз за ремонт на нашите самолети, освен това нямат и резервни части. Миналата седмица от Полша идваха да молят Русия за резервни части, но те им отказаха. Питам аз с какво ще ремонтират тогава нашите самолети, след като нямат ресурс за това. Това е огромен провал на министър Ненчев и той с този договор ще провали българската авиация. Ако този договор се ретифицира той ще си измие ръцете с българския парламент, ако нещо се случи. Ще ви припомня случая с двама летци които загинаха в Израел. Поляците ремонтираха техни самолети, черните кутии показаха, че са сложили стари части и за това двама души умряха. Надявам се, че Народното събрание няма да допусне това да се случи и при нас, защото Ненчев, пак повтарям, ще си измие ръцете. Този договор е срамен за всички и трябва да бъде прекратен. Ние призоваваме да не се допуска подобно нещо", каза Александров.

Той допълни, че миналата година подобно гласуване не се е налагало, защото в Пловдив е имало завод, който е получавал части от Русия и всичко е било наред. Той припомни и случаят с българските хеликоптери, които също са били ремонтиране в Полша. Поради липсата на лиценз поляците не са могли да ремонтират хеликоптерите. На тях обаче им е платено за това предварително 15 млн. лв., които до днес никой не е потърсил обратно. 

"Питам аз къде са тези 15 млн. и защо никой не ги търси", завърши Александров. 

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване