11/24/15 09:34
(http://www.dnevnik.bg/)

Навлизаме в нов шенгенски етап, обяви британският посланик


Навлизаме в нов шенгенскиш етап - на по-засилен контрол. Това обяви в сутрешния блок на БиТиВи посланикът на Великобритания у нас Ема Хопкинс. "Трябва съвместно да управляваме границите си", допълни тя.

В отговор на въпрос тя припомни, че Великобритания заради това, че е остров, също не е част от Шенген. "Способността да контролираме влизащите е нещо ценно", посочи Хопкинс.

Много се надявам Европа да не се разпадне, но сме изправени пред безпрецедентна заплаха, допълни тя в коментар на събитията около атаките в Париж. Според нея сега страните в Европа трябва по-добре да охраняват външните си граници и да обменят по-успешно разузнавателна информация.

За бежанската криза и натиска към европейските държави, тя коментира, че не трябва да се драматизира проблемът, защото има държави като Турция, Йордания и Ливан, където има общо 2 млн. бежанци и населението им чрез тях се е увеличило с близо 20%. "Не мисля, че това е катастрофа за Запада", посочи тя.

Посланикът призова също да не се слага знак на равенство между терористичната заплаха и заплахата от бежанци.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване