11/24/15 12:23
(http://pik.bg)

Откриха официално терминал „Меден рудник” в Бургас

Откриха официално терминал „Меден рудник” в Бургас

Тук до преди известно време имаше фургон, а сега виждаме красива сграда с добри битови условия за служителите на „Бургасбус”, с перфектна организация и логистика. Това каза кметът на община Бургас Димитър Николов при откриването на терминал „Меден рудник”, която е начална спирка на Бързата автобусна линия, която свързва ж.к. „Меден рудник“ с комплексите „Славейков“ и „Изгрев“.

„Благодаря за съдействието и добрата работа на строителните фирми и проектантите, архитектките, колегите от „Интегриран градски транспорт” затова, че завършиха качествено и в срок този прекрасен терминал. Буквално всеки изминат месец Меден Рудник се променя”, каза още Николов.

Зам.-кметът по бюджет и финанси в община Бургас каза, че мястото на изградения терминал е било известно като „обръщалото”, а сега се е превърнал в терминал „Меден рудник”. „Около 10 дка е благоустроената площ, а стойността на обекта е 2 млн. и 64 хил лв", допълни Стойчев на откриването.
Руска Бояджиева, ръководител на проект „Интегриран градски транспорт” на Бургас каза, че откриването на терминала е ключово за проекта. „С него и завършва Бързата автобусна линия.

Още по времето на проектирането, ние не искахме да направим просто един терминал, една автогара, а искахме да предадем и атрактивен и модерен вид на това място. Старото „обръщало” да остане в миналото, а да се опитаме да впишем една малко автогара в пространство за живеене. Надявам се с това благоустрояване сме успели да постигнем желания ефект”, каза Бояджиева. Тя допълни, че терминалът ще обслужва както автобусните, така и тролейбусните линии. Освен основната сграда, от която ще тръгва бързата автобусна линия, има още 4 спиркови заслона. В прилежащата територия на терминала е обособен и паркинг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване