11/25/15 07:51
(http://www.klassa.bg/)

Piaggio с електрически колела с вграден GPS

 Piaggio Group представи нова гама от технологични електрически подпомагани велосипеди с педали, предназначени да задоволят нуждите на днешните свързани колоездачи. Wi-Bike се предлагат в два класически стила, единият проектирани за удобство, а другият за забавление. Моделите са оборудвани с централно разположен двигател и батерия и избор на степента на подпомагане до скорост от 25 км/ч и с обсег до 120 км, способност да се сдвоява със смартфон чрез Bluetooth, за да използвате придружаващото приложение, което поддържа връзка със сателитна система против кражба позволяваща ви да знаете къде точно се намира колелото ви.
Wi-Bike имат 6061 алуминиева рамка, като модела Comfort се предлага с градска или нормална рамка, а моделите Active, са с ниска или висока рамка. Между педалите е разположен патентованият от компанията електрически двигател с 250 W и с ремъчна предавка с електронно подпомагана автоматична скоростна кутия или традиционните девет скорости на веригата.
В основата на долната тръба, под седалката е водоустойчивата сваляща се литиево-йонна батерия с 418 Wh от Samsung, която се зарежда за 3.5 часа и предлага между 60 и 120 км обсег в зависимост от стила на каране, пътните условия и режима на работа.
Информация се показва на водоустойчив с подсветка и Bluetooth съвместим LCD панел, който може да се свързва безжично благодарение на NFC технология. Този панел има USB порт за зареждане на смартфон или за актуализация на софтуера.
Системата за контрол ви позволява да избирате между три режима на подпомагане. Режимът City се възползва максимално от 50 Нм въртящ момент на двигателя, за да имате тяга когато тръгвате, полезно за трафика в града. Режимът Hill се адаптира към наклона, предоставяйки по-голяма мощност когато се увеличава наклона, а стандартния режим добавя електрическа мощност пропорционална на вашето усилие.
Блока за управление на колелото, батерии и електрически мотор може да функционират само, ако са свързани и комуникират един с друг. Това ви осигурява ефективна сигурност, когато оставите колелото си някаде, като просто вземете с вас информационния дисплей, правейки Wi-Bike неизползваем.
Wi-Bike има и вграден в батерията GPS/GSM модул, така че да можете да следите местоположението му и ще получите известие от приложението, ако то се промени в реално време върху картата.
Приложението показва още състоянието на батерията, предлага навигационна функционалност, събира данни за маршрути и статистики и ви позволява да споделяте подробности за пътувания, фитнес показатели и цели с приятели чрез социалните мрежи.
Wi-Bikes разполагат с Shimano хидравлична дискова спирачна система с 180 мм диск отпред и 160 мм отзад, Continental 28-цолови гуми и интегриран светлини.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване