11/25/15 16:18
(http://pik.bg)

Бареков: Ще спрем от Европа "Турски поток", България да подаде ръка на Русия за сваляне на санкциите

Бареков: Ще спрем от Европа "Турски поток", България да подаде ръка на Русия за сваляне на санкциите

Позицията на ДПС за сваления руски самолет над Сирия е позорна. Също толкова позорна, колкото и словесните полюции на президента Плевнелиев срещу Русия. Позорно е и отсъствието на българското правителство, което е на екскурзия в Китай, докато войната чука по границите ни. Това заяви евродепутатът и лидер на ББЦ Николай Бареков в личната си страница във Фейсбук.

Бареков обяви, че ще настоява днес следобед пред председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер незабавно да бъде оттеглена подкрепата за проекта „Турски поток“, който, според думите му, ще превърне падишаха Ердоган в крал на Европа. Според евродепутът, който е член на Комисията по енергетика в Европейския парламент, Путин ще спре проекта след събитията от последните дни.

Бареков остро критикува бездействието на българското правителство. „Къде са министърките без лица и без професионални качества Теменужка Петрова и Николина Ангелкова? Защо не ги изпратят в Москва, за да договарят с премиера Дмитрий Медведев рестарта на „Южен поток“ и пренасочването на руските туристи от Турция към България, чийто отлив наблюдавахме тази година, заради санкции на Европа към Русия?“, пита той.

Лидерът на ББЦ призова незабавно да бъдат свалени визите за руските граждани като отбелязва, че само миналата година над 2 милиона руски туристи са посетили турските курорти вместо българските, а 6,5 милиарда евро е износът на текстил и други стоки от Турция за руския пазар годишно.

„България има шанс да си върне тези пазари, но няма шанс да има силни и достойни министри“, категоричен е българският евродепутат. „Защо Европа санкционира Русия, а гали с перце Ердоган, който търгува на Запад с нас, а на изток с Ислямска държава?“, пита още Бареков.

„Путин си е все същият, но Европа и светът се промениха коренно само в рамките на една седмица“, казва Бареков и категорично заявява, че България трябва да има активна позиция за свалянето на санкциите срещу Русия и коалицията срещу джихадистите, но днес такава няма. Причината: "Патриотите" в парламента спят!“.

„Време е да бъдем мост на Русия и нейния газ към Европа, а не подлоги на неоосманиста и наш християнски душманин Ердоган“, пише в заключение Бареков.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване