11/25/15 07:42
(http://www.klassa.bg/)

Бранимир Ботев представител на Виваком в Левски

 Един от основните спонсори на Левски – Виваком вече официално има човек в управата на клуба. Това е Бранимир Ботев, които е представител на Българска телекомуникационна компания. БТК е известна най-вече с търговската си марка Виваком. Очаква се телекомът да внесе определена сума срещу която ще получи 13 милиона акции и ще се превърне в един от собствениците на Левски.

Бранимир Ботев сменя доскорошният собственик на клуба Тодор Батков в Надзорния съвет. По този начин адвокатът вече и на хартия няма нищо общо със „сините“.

Историята на Бранимир Ботев е доста интересна. В началото на тази година той бе освободен от поста заместник министър на туризма. Ботев бе назначен още по времето на Пламен Орешарски и бе на поста още при правителствата на Георги Близнашки и на ГЕРБ . В края на миналата година обаче туристическия бранш скочи на зам, министъра, като го обвиниха, че обслужва определени интереси. Дори министърът на туризма Николина Ангелкова го призова да си подаде оставката, но Ботев не се трогна от това. В крайна сметка той бе освободен от поста през февруари.

Името му неведнъж е свързвано и с БСП и с пловдивския лидер на социалистите Георги Гергов. От 2000 г. насам Ботев активно, но неофициално, участва в подготовката и провеждането на всички предизборни кампании на червените в Карловския регион. Политическите стратегии там се реализират на базата на неговите идеи.

В биографията на Бранимир Ботев личи и топла връзка с Русия и с почетния консул на Руската федерация в Пловдив Георги Гергов, председател на Областното ръководство на БСП.

През 2012 година той става член на УС на сдружението „Деловая Россия“. Година по-късно бива приет като член на Управителния съвет на Националния борд по туризъм, оглавяван от рекламния бос Красимир Гергов (Българска голф асоциация). Тогава изпълнителен директор на организацията е Поли Карастоянова, бивш председател на ПГ на НДСВ и приближен на Георги Гергов. Тя започва кариера си в туристическия сектор в „Международен панаир – Пловдив“ АД. Карастоянова беше кандидат-депутат от партията на Слави Бинев, която претърпя пълен провал на изборите. Тъкмо тя е предложила Бранимир Ботев за шеф на държавната администрация по туризма на среща на бранша с Пламен Орешарски преди години. Това предизвикало буря от недоволства, но той успя да оцелее.

През 2007 година е бил член на УС на Европейската конфедерация на производителите на алкохолни напитки. Година по-рано той оглавява родната асоциация на производителите, вносителите и търговците на алкохол у нас, а в периода 2002-2004 е председател на Надзорния съвет на винарска изба „Розова долина“, която се намира в град Баня.

Бранимир Ботев е завършил „Социология“ с профил „Социално управление“ в Софийския университет. През 1987 г. е бил генерален директор на Института по маркетинг. Преди това е бил съветник по управление на министъра на леката промишленост, както и управител на Българо-германското търговско дружество „ИБИКО“.

След като бе освободен от поста като заместник министър на туризма в началото на годината, Ботев стана съветник в  Научния институт по европейски програми и инвестиционни проекти към БАН.

Сега той ще дърпа конците в Левски и ще има тежката дума за случващото се на „Герена“.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване