11/25/15 14:28
(http://pik.bg)

Глобиха с 2 бона наш таксиметров шофьор, прекарал през „Маказа“ албански килър

Глобиха с 2 бона наш таксиметров шофьор, прекарал през „Маказа“ албански килър

2 000 лева глоба отнесе нелегален таксиметров шофьор, който прекарал през границата с Гърция албанец, сочен за поръчител на три убийства, съобщи rodopi24.bg. Кърджалиецът Ш.Ч. изпълнявал поръчка на грък от Комотини, за която му били обещани 150 евро. Шофьорът дори не предполагал, че в колата му е издирван от властите в съседката ни държава бандит. Албанецът Арманд Фоня бе задържан в опит да премине границата при ГКПП „Златоград" на 5 февруари т.г. 20 дни по-рано, той влезнал в страната ни през пункта „Маказа" с подправените документи на починал гръцки гражданин, отново в колата на нелегалния таксиметров шофьор. За курса Комотини-София, мъжът от Кърджали отново прибрал 150 евро. Поръчката дошла от жител на Комотини с името Ахмед, до когото водачът на таксито без лиценз закарал свой познат, който търсел работа като овчар в южната ни съседка.

Фоня бе обявен за издирване от Европол по молба на гръцките власти. В Атина албанецът ще отговаря за подбудителство към три убийства, въпреки че покушенията са били неуспешни.

35-годишният Арманд Фоня е роден в град Лушня. Не е ясно дали той е поддържал връзки с ъндърграунда в родния си град, но за клана „Лушня" се знае, че е една от най-бруталните престъпни групировки в Албания. Фоня е със средно образование, женен и има дете. 

Той бе търсен чрез Шенгенската информационна система, след като атинската апелативна прокуратура му повдигна обвинения за подбудителство към три убийства. Покушенията, при които в крайна сметка жертвите оцелели, са извършени вечерта на 13 ноември миналата година. 


Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване