11/25/15 17:25
(http://pik.bg)

Имаме ли нужда от смартфон над 5.5 инча

Имаме ли нужда от смартфон над 5.5 инча

Притежаването на смартфон с голям дисплей може да е истинско предизвикателство. Ако до този момент не сте се замисляли над това, разгледайте съветите на Android Pit, за да разберете дали в действителност имате нужда от голям смартфон.

Празниците наближат и може да обмисляте възможността да си направите подарък. Добре е обаче да имате тези съвети предвид, за да не се почувствате зле от избора си.

1. Трудно може да ги носим навсякъде със себе си

Ако не носите раница когато излизате навън и дънките ви са тесни, трудно ще поберете в джоба си един голям, например 6-инчов смартфон. Вярно е, че колкото по-голям е един дисплей толкова по-приятно е да се гледа видео и да се играят игри, но това ще изхабява по-бързо батерията. Имайте това предвид и не позволявайте на модните тенденции да ви подлъгват, а се водете от практичността и удобството.

2. Трудно се използват с една ръка

Какво бихте направили ако носите багаж в едната си ръка и телефона ви позвъни? Или шофирате и се опитвате да въведете нова дестинация в GPSприложението? Големите смартфони винаги трябва да се държат с две ръце, така че при горните сценарии няма да имате полза от смартфона си.

3. Разговорите са затруднени

Ще установите, че отговарянето или започването на разговор с фаблет е предизвикателство. Но дори и по време на самия разговор няма да се чувствате комфортно и през цялото време ще се притеснявате да не изпуснете джаджата си. Истината е, че е доста изтощително да държите толкова голям телефон до ухото си и по тази причина ще трябва да забравите за безкрайните разговори с приятелите си. А ако сте суетни е добре да сте наясно с това, че човек допрял до ухото си голям телефон изглежда нелепо. Разбира се, Bluetooth слушалките са решение, но те невинаги са практични.

4. Затруднена работа

Не само провеждането на разговори е затруднено с фаблет, но и всички други задачи. Не може просто да извадите един голям телефон и да направите снимка, защото фотографските моменти изискват по-внимателно планиране с тези телефони, тъй като те почти винаги трябва да се използва с две ръце, и да се държат здраво, докато натискате бутона. Освен това писането на съобщения също не е толкова комфортно колкото на смартфон с по-малък екран. Вземането на един голям телефон от масата или от нощното шкафче никога не е безпроблемно и лесно, като колкото по-тънко е устройството толкова по-трудна е тази задача и изисква пълната ви концентрация и внимание.

5. По-високи разходи

Разбира се, фаблетите са по-скъпи устройства. А дали си заслужава да направите тези допълнителни разходи, трябва да решите сами за себе си.

Източник: digital.bg

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване