11/25/15 16:57
(http://pik.bg)

Как да възстановим фабричните настройки на компютър с Windows

Как да възстановим фабричните настройки на компютър с Windows

Възстановяването на фабричните настройки на компютъра е най-бързият и най-лесният начин да решите всички проблеми, които имате с вашата система. В резултат на това вашият компютър ще започне да работи много по-бързо, а ако проблемът е бил вирус, този зловреден софтуер ще изчезне.

Ето 3 начина за възстановяване на фабричните настройки на Windows компютър.

1. Използвайте делът за възстановяване на хард диска

Съвременните компютри се доставят с предварително инсталирана операционна система и дял за възстановяване на хард диска. За да възстановите фабричните настройки на компютъра чрез дела за възстановяване трябва да натиснете един от бутоните "F" (от F1 до F12) в момента, когато натиснете бутона за захранването.

Acer – Alt + F10

Asus – F9

Dell/Alienware – F8

HP – F11

Lenovo – F11

MSI – F3

Samsung – F4

Sony – F10

Toshiba – 0 (тази марка компютри е изключение от това правило) докато включвате компютъра, пуснете клавиша когато се появи логото на Toshiba.

След като направите това, задайте в BIOS опцията за стартиране на настройката за възстановяване на фабричните стойност, а не за зареждане на Windows. След това просто следвайте инструкциите на екрана, за да завършите възстановяването.

2. Използвайте диска за възстановяване

Ако компютърът ви не разполага с дял за възстановяване на хард диска, но сте го купили с предварително инсталирана на него операционната система, би трябвало да имате диск за възстановяване. Това може да е CD или DVD, което съдържа всички данни за възстановяване.

3. Функциите “Refresh” и “Reset” в Windows 8

Ако използвате Windows 8 може да се възползвате от функциите “Refresh” и “Reset” на вашия компютър, които ще направят възстановяването на фабричните настройки много по-бързо и по-лесно. Тези опции позволяват да рестартирате компютъра си въз основа на това, което искате.

“Refreshing” означава, че можете да запазите вашите лични данни, както и инсталираните Metro приложения, но ще изтриете всички други приложения.

“Resetting” означава, че губите всичко, включително и вашите Metro приложения, лични данни, както и другите приложения.

За достъп до тези настройки отворете Settings, а след това изберете опцията „Change PC“. Изберете категорията „General“ и след това натиснете бутона „Get Started“ под опцията която искате.

Източник: digital.bg

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване