11/25/15 14:34
(http://pik.bg)

Ненчев: Няма нито пряка, нито косвена заплаха за националната сигурност на България

Ненчев: Няма нито пряка, нито косвена заплаха за националната сигурност на България

Министърът на отбраната Николай Ненчев заяви в кулоарите на парламента, че в момента няма опасност нито пряка, нито косвена за националната сигурност на България.

"Наблюдаваме с тревога всичко, което се случва, но ще имаме становище тогава, когато има резултати от проверката", допълни министърът на отбраната.

Днес се очакваше да бъде ратифицирано и споразумението ни с Полша за ремонт на МиГ-овете ни, но точката бе отложена за петък", добави министър Ненчев. Той обясни, че това се е наложило поради технически причини. "Нямам безпокойство от това", посочи той. Ненчев заяви, че е убеден, че парламентът ще одобри договора ни с Полша.

"До 20 дни след ратификацията полската страна ще ни предостави два двигателя" На въпрос дали ремонтът ще бъде извършен със стари части, министър Ненчев не отговори, но увери, че ще предложи да бъде създадена бюджетна комисия, която да провери всички договори. "Аз говоря истината и защитавам интересите на държавата", категоричен беше министърът на отбраната.


Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване