11/25/15 09:03
(http://pik.bg)

Соломон Паси: Русия ще отговори на атаката

Соломон Паси: Русия ще отговори на атаката

На извънредната среща на НАТО беше посочено, че всяка държава има право да защитава своите суверенни граници. НАТО подчерта, че ще се търси начин за деескалация на конфликта. Това каза бившият ни външен министър Соломон Паси в ефира на Би Ти Ви.

"Чу се версия, според която руският самолет е навлязъл в териториалното пространство на Турция. В момента спешно трябва да изчакаме заключенията на комисиите, които се занимават с разследването на инцидента. Русия има много либерално отношение към чуждите граници", припомни Паси. Той даде пример с Абхазия, която редовно се оплаква от това. "Аз самия попаднах в много сложна ситуация. Малко след 11 септември един самолет наближи до АЕЦ "Козлодуй".

Решението, което трябва да се вземе в такъв случай е в секунди. Тогава ние решихме да не сваляме този самолет, който се оказа германски. Извикахме посланичката и я предупредихме, че това е недопустимо. Така реагирахме на тази критична ситуация. Добре, че не го свалихме", спомни си Паси. Съюзът между Русия и Запада е неизбежен. Те имат общ враг - "Ислямска държава" и само с общо усилия ще успеят да се справят с нея.

Единствената щастлива сила от вчерашния инцидент е именно тя, смята Соломон Паси. Русия няма никакъв интерес от ескалация на този случай, както и от продължаване на конфликта с война. Русия ще отговори, но дали ще е в Турция или в друга държава-членка на НАТО е загадка. След пет години това ще е инцидент, който ще бъде забравен, прогнозира Паси.


Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване