11/26/15 13:04
(http://pik.bg)

Апелативният прокурор на Бургас: Случаят „Дюнигейт” не е приключен изцяло

Апелативният прокурор на Бургас: Случаят „Дюнигейт” не е приключен изцяло

Случаят „Дюнигейт” не е приключен изцяло. Това каза на брифинг Любомир Петров, апелативен прокурор на Бургас, цитиран от Фокус.

„Има дело срещу длъжностно лице от РИОСВ – Бургас. То е отделено от делото за „Дюнигейт”. Констатирахме, че кметът и главният архитект на Община Несебър нямат нарушения, но длъжностно лице, и то ръководител на РИОСВ, има извършено престъпление по служба. То е издало акт, който е послужил за последващи действия на Община Несебър”, посочи Петров. 

Той допълни, че няма привлечен обвиняем, но тече разследването. Тъй като скоро бе прекратено делото срещу кмета и главния архитект, скоро се е отделило и делото срещу длъжностно лице от РИОСВ- Бургас. „Има експертизи, надявам се в началото на следващата година това дело да приключи”, допълни прокурор Петров. 

82 са били неприключените досъдебни производства, образувани преди 2012 година, за Окръжна прокуратура-Бургас като за няколко месеца 48 % са били приключени.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване