11/26/15 08:56
(http://pik.bg)

Пловдовчани под заплаха - нямат си бомбоубежища

Пловдовчани под заплаха - нямат си бомбоубежища

Бомбоубежищата са изоставени. Бункери има на Бунарджика, на Джендем тепе, на Сахат тепе, в Стария град, до моста на Герджика в Кършияка, но не се поддържат. Това съобщава „Марица”, като се позовава на бивш служител в Гражданска защита.

„Имаме много здрави джобове под хълмовете и добре конструирани тунели. Преди години в тях се направи и специална аспирация, за да могат хората да прекарат дълго време вътре, ако се налага. През годините обаче ги правихме на кръчми и гъбарници. Сега всичко е запуснато, отчайваща гледка. При една война, наводнение или друго бедствие хората наистина няма къде да се скрият”, коментира мъжът с побеляла коса. Той обясни, че противогазите се държат на отчет и всяка година трябва да се талкират.

А процедурата е следната: изтупва се хубаво старият талк и се масажират с нов. Така се удължава животът им и се съхраняват в кашони. Това обаче не се прави. Друг пловдивчани твърди, че ходил в някои от бомбоубежищата, но всичко е разрушено. „На Сахат тепе са обрасли в храсти и са заринати с боклуци. Има бункери, където вратите са разбити и вътре е невероятна мизерия&rdquo”, казва той.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване