11/27/15 08:16
(http://www.klassa.bg/)

Банско става Вавилон за 8 декември

 Старият марксистки лозунг: "Пролетарии от всички страни, съединявайте се", около 8 декември в курорта Банско звучи така: "Студенти от няколко страни, забавлявайте се". Не се очаква да има изключение и тази година. Курортният град ще се превърне във Вавилон за младежите не само от България.
Очакват се над 15 000 възпитаници на университети от цялата страна да дойдат на купон под връх Тодорка, пише Стандарт". Компания ще им правят близо 2000 гръцки студенти, както и младежи от Сърбия и Македония. "За няколко дни ще бъдем младежки център на Балканите. Подготвени сме да посрещнем подобаващо младите гости. Ще им осигурим незабравимо преживяване в най-добрия зимен курорт на страната", обещава Малин Бистрин, който е председател на Съюза на туристическия бизнес в Банско.

Още преди месец бяха резервирани над 60% от местата в хотелите и частните квартири. Местните вярват, че на 8 декември поне 90% от легловата база ще е заета. Тъй като празникът е в делничен ден - вторник, собствениците на хотели правят жест към към студентите. При 3 нощувки те ще платят само две, а третата е подарък.

В тризвездните хотели пакет от две нощувки със закуски и празнична вечеря ще струва не повече от 100 лева. В малките семейни комплекси цената за същата услуга е с 20% по-ниска. Нощувките в града покрай студентското парти ще са между 25 и 50 лева в тризвездните и четиризвездните хотели. Между 15-20 лева е леглото в частните квартири. Пакетите най-често включват две и три нощувки със закуски. Има предвидена и празнична вечеря, която тръгва от 30 и стига до 60 лева. Хотелиерите разполагат с микробуси, които да возят клиентите не само до Пирин, но и до някои от забележителностите в региона. Имат готовност да ги закарат до минералните извори в село Баня и Добринище, до конните бази в региона. "При заявка не е проблем да ги заведем дори до храма на Ванга в Рупите и до Рилския манастир. Но няма голям интерес към тези места, защото са доста далеч. А целта на младежите е да се отпуснат и да се веселят, а не да бият толкова много път", разкриват хотелиери.

Има и други бонуси за младите гости. Ако удължат ваканцията си до пет нощувки, ще платят само четири, но ще могат да участват в шоуто за старта на сезона на 12 декември, когато в Банско ще дойдат световноизвестни скиори. По този начин ще си гарантират не един, а два незабравими купона. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване