11/27/15 12:05
(http://pik.bg)

Калфин: Стремим се да мобилизираме всички ресурси, за да създадем среда за повече инвестиции

Калфин: Стремим се да мобилизираме всички ресурси, за да създадем среда за повече инвестиции

„Стремим се да мобилизираме всички публични ресурси, за да създадем среда за привличане на повече инвестиции. От следващата година, съвместно с Европейската комисия, ще заработи Фонд на Фондовете.

Целта му е да отделим от всяка Oперативна програма определени суми и да разработим система от финансови инструменти, които да насърчават иновативни, конкурентноспособни идеи, които да идват от бизнеса”. Това обяви вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин по време на конференция, посветена на партньорството в иновациите между България и Италия. Форумът се организира от Конфиндустрия България, която обединява италианските предприемачи в страната, съобщиха от МТСП. „С национални и европейски средства имаме амбицията до 2020 г. да постигнем видима промяна.

Предстои ни да разработим програми, свързани със социалното предприемачество, социалната икономика и предприятията“, увери министърът. В изказването си той акцентира върху необходимостта от създаване на добра почва за тези, които инвестират и правят икономиката. „Имаме добри примери за социални иновации, социални предприятия и предприемачество на млади хора, които започват пътя на професионалното си развитие“, увери министърът.

Той призова за максимална активност към всички програми, които се разработват, защото според него те имат смисъл, когато бизнесът види интерес в тях и създават възможност за траен ангажимент на работодателите. Министър Калфин изказа благодарност на Конфиндустрията затова, че за последните 15 години в България са открити 25 хил. работни места във фирмите, които членуват в нея. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване