11/27/15 12:05
(http://pik.bg)

Матине на "София квартет" със специалното участие на Димитър Московски

Матине на "София квартет" със специалното участие на Димитър Московски

„Златна есен“ е името на концерта, който „София квартет“ ще изнесе в неделния преди обед на 29.11.2015г. в Камерна зала България с начален час - 11:30 часа. Специален гост е Димитър Московски – кларинет.

Публиката ще се наслади на програма от произведения на Карл-Мария фон Вебер - Кларинетен квинтет си бемол мажор, оп. 34 и Волфганг Амадеус Моцарт - Квартет № 21 „Пруски“ K 575, ре мажор.

Димитър Московски завършва Джулиард Скул през 2002 г. с бакалавърска степен, специалност кларинет, а през 2004 г. се дипломира и като магистър в същата консерватория. Бил е солист на Симфоничния оркестър на Джулиард, на ансамбъла за съвременна музика „Ню Джулиард“, както и солист в престижната зала Карнеги Хол. Има още три участия в Карнеги Хол, под диригентството на Шарл Дютоа, сър Роджър Норингтън и Яша Линг.

Димитър Московски печели втора награда и специалната награда на Международния радио конкурс „Концертино Прага“ на 16-годишна възраст. От 2010 г. заема длъжността солист-баскларинетист в Софийската филхармония с над 150 концерта в България и чужбина.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване