11/27/15 21:37
(http://pik.bg)

Наш експосланик в Русия обвини Путин и Ердоган, че са пиар играчи

Наш експосланик в Русия обвини Путин и Ердоган, че са пиар играчи

Има напрежение, но за реална война не може да се говори. Всеки бомбардира своя враг, като той не винаги е тъждествен на врага на другия. Това каза Илиян Василев, бивш посланик на България в Русия, в ефира на БНТ.

Той коментира горещата тема за сваления руски самолет. И Владимир Путин, и Реджеп Ердоган имат нужда от външнополитически фойерверки. Двете държави поддържаха добри отношения, но "Турски поток" нямаше да се случи така или иначе, независимо от конфликта. Аз съм сигурен, че тази войнствена риторика ще отмине. Путин и Ердоган са пиар играчи. Всичко ще мине. Дали ще има изравняване на резултата, дали ще име извинение, не мога да кажа, но нещата ще отминат. Бизнесът си е бизнес, категоричен беше Василев.

Цяла Европа води грешна политика срещу "Ислямска държава". Франция си изнесе грешната емиграционна политика там. русия си изнесе борбата с тероризма там. България трябва да има собствен интерес и да го отстоява, каза още бившият посланик в Москва. Заедно с него гост беше и Любомир Кючуков, директор на Института за икономика и международните отношения. Европа се опитва да омиротвори Турция и Русия, като целта е да се организира мащабна коалиция срещу "Ислямска държава".

Турция представи пред свършен факт своите съюзници с този акт, като те не са особено щастливи от този факт. В момента за Европа на първи план е борбата срещу ИД. този конфликт не допринася за тази борба. Турция даде много груб сигнал, че не иска никой да се бърка в Северна Сирия. Тя ясно показа, че разглежда тази зона, като зона на свои интереси. За Турция основния риск не е ИД, а кюрдите. Това предопределя нейното отношение в момента, категоричен беше Кючуков. България трябва да осъществява много интензивен диалог с Турция. Анкара е най-важния фактор са стабилността у нас и в региона. С Русия трябва да подобрим отношенията си като държави, а не да се надяваме на влошаването на руско-турските отношения, допълни той.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване