11/27/15 20:25
(http://pik.bg)

Турските изтребители са причаквали руския Су-24

Турските изтребители са причаквали руския Су-24

"Свалянето на руския Су-24 от турският F – 16 е предварително планирано действие", заяви главнокомандващия на руските въздушно-космически сили генерал-полковник Виктор Бондарев.

Контролът на Сирия потвърди, че във въздуха е имало два F-16 от 9:11 часа до 10:26 часа в продължение на час и 15 минути на височина от 2 400 метра, което говори за предварително планирана акция и готовност на изтребителите да действат от засада във въздуха над територията на Турция”, заяви Бондарев.

Той обясни, че за полет на F-16 от авиобазата Диярбекир, където е изпълнявано дежурство на земя до момента на пускане на ракетата са необходими 46 минути, включващи подготовката за излитане на самолета. Според него това прави невъзможно руският бомбардировач да бъде уцелен. По думите на генерала атаката на турския F-16 е „безпрецедентно по измама събитие”.

Бондарев заяви още, че екипажът на руския Су-24 е бил на бойна мисия на не по-малко от 5 километра от границата на Турция. От своя страна турският изтребител е бил 40 секунди в сирийското въздушно пространство и е навлязъл на два километра над сирийска територия. „Русия не е нарушавала държавната граница на Турция”, категоричен е Бондарев. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване