11/28/15 15:22
(http://pik.bg)

Проливните дъждове не са нанесли щети в Ямболско

Проливните дъждове не са нанесли щети в Ямболско

Близо 73 литра дъжд на квадратен метър е паднал в хасковското село Царева поляна, съобщиха от метеорологичната обсерватория в областния град, цитирани от БНР. За Хасково количеството е 45 литра, а за Димитровград - близо 43 литра

Няма нанесени щети от проливните дъждове през последното денонощие в Ямболска област. През лятото на много места по поречието на Тунджа бяха направени диги, нивото в язовирите се следи непрекъснато.

До село Завой, където дигата беше скъсана, е изградена нова 40 -метрова дига с височина 1,5 метра, но въпреки това притесненията на кмета на селото Румяна Тодорова остават.

Не съм напълно спокойна, защото точно в тази част реката иска и почистване и даже в момента се вижда, има и паднали дървета, които трябва да се изнесат. Реката е собственост на "Басейнова дирекция-Пловдив”. Трябва да се вземе разрешение от областта, но това е много трудно, тъй като нивото на водата трябва да е много паднало.

Засега нивото на Тунджа е много ниско и не представлява заплаха за населените места по поречието.

Язовирите постепенно се изпускат заради ваденето на рибата в навечерието на Никулден.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване