11/29/15 11:34
(http://pik.bg)

364 нарушения са констатирали служители на Инспекцията по труда в Шумен

364 нарушения са констатирали служители на Инспекцията по труда в Шумен

364 нарушения са констатирали служители на Инспекцията по труда в Шумен от началото на месец ноември. Това съобщи Стела Методиева, директор на дирекция „Инспекция по труда“ – Шумен, предаде "Фокус".

По здравословни и безопасни условия на труд техния брой е 229, а по организацията и управлението на дейността за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд са 135, като преобладават нарушенията по инструктажите- 43 на брой, като е установено, че не е проведен инструктаж в 26 предприятия и фирми. По периодичните прегледи и ремонти на машини и съоръжение нарушенията са 3 на брой, а 4 са нарушенията по оценката на риска. „По вътрешно нормативните актове за здравословни и безопасни условия на труд сме констатирали 9 нарушения“, посочи Стела Методиева.

По безопасност на работното оборудване са установени 59 нарушения. В това число, за неосигурена защита от директен и индиректен допир до електричество ток – 22 броя, а поради липса на предпазни устройства- 2 броя.

Тя каза още, че по отношение на хигиената на труда служителите са установили 35 нарушения.
„За липса на данни на факторите на работната среда сме установили 9 подобни случая“, добави Стела Методиева.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване