11/29/15 21:40
(http://pik.bg)

Борисов: Можем да включим Турция в третия списък на сигурните страни

Борисов: Можем да включим Турция в третия списък на сигурните страни

В Брюксел тази вечер се провежда отдавна планирана среща между Турция и Европейския съюз. Темата е справянето с притока на мигранти. Нашата позиция остава същата както досега. Това е написал министър-председателят Бойко Борисов на официалната си страница в социалната мрежа „Фейсбук”.

„Първо, би могло да се либерализира визовият режим – за държавните служители и бизнеса на Турция. Второ, спокойно можем да включим Турция в третия списък на сигурните страни. Що се отнася до влизането ѝ в ЕС, считам, че трябва да се спазват изискванията, които всички страни, приети до сега в Европейския съюз, са защитили, без изключения”, пише Борисов.

Според него, това като начало би било достатъчен знак за Турция, че оценяваме нейната грижа и усилията, които полагат до момента, за да задържат близо 2 милиона мигранти на тяхна територия. 
„Същевременно в никакъв случай не бих подкрепил средствата, с които ще подпомогнем Турция в тази криза, да бъдат от кохезонния фонд и ще настоявам Турция да се ангажира, че ще изпълнява реадмисията”, пише още премиерът Бойко Борисов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване