11/29/15 19:57
(http://www.klassa.bg/)

Елена Поптодорова: Няма да се включвам в политиката у нас

 Догодина изтича поредния мандат на Елена Поптодорова, посланик на Република България в САЩ. Досега дамата 11 години е наш дипломатически представител и вероятно след изтичането на срока ще се върне у нас. Това стана ясно от гостуването й в студиото на Нова телевизия.
 Поптодорова отрече да има намерение да влиза във вътрешната политика след като се върне окончателно от Вашингтон. Тя съобщи, че възнамерява да използва и след като вече не е в САЩ своите връзки и контакти и да работи за България.

„За да се върнеш в вътрешната политика, трябва да се обвържеш с конкретна партия, а аз съм се ориентирана в друга посока от 2001 година, сега повече искам да се занимавам с геополитика”, посочи посланикът ни във Вашингтон. 

Според нея, на Европа й е необходимо укрепване на външните граници и по-строг контрол при приемане на бежанци. „Да интегрираме бежанци означава съблюдаване нормите на приемащата страна от новодошлите, това трябва да е ясно”, уточни Поптодорова.

Тя бе категорична, че Европа не бива да бъде възприемана като „обетована земя” и не може да реши проблемите на мигрантите. „Ислямска държава” не е краят на тревогите ни, дори да я унищожим, сблъсъкът между европейските ценности и терористите ще продължи”, смята дипломатът.

По темата за сваления руски самолет от турските ВВС тя заяви, че на практика това е продължение на съперничеството между две световни империи, които са в период на разпад. „В двамата лидери на Русия и Турция има амбиция и опити за политически ревизионизъм”, смята Поптодорова.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване