11/30/15 20:37
(http://www.klassa.bg/)

Българската фондация „Конкордия България“ постигна голям успех на благотворителния концерт-матине във Виена под надслов „Да намерим пътища за излизане от бедността“

 На 29 ноември 2015 г. в двореца Ферстел във Виена се състоя благотворителен концерт-матине, който целеше набирането на средства и оказването на подкрепа за социалните проекти на фондация „Конкордия“ в България – подслон, обучителни и извънкласни програми, дневен център, Център за настаняване от семеен тип и образователни проекти за деца и младежи в неравностойно положение. Учасваха радио-симфоничният оркестър на ORF-Виена под дирегентството на г-н Рудолф, младата оперна звезда на Виенската държавна опера г-жа Аида Гарифулина и роденият в България писател Димитър Динев.

 

Специални гости от България на концерта-матине бяха вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин и заместник-кметът на София по социалните дейности и интеграцията на хора с увреждания Албена Атанасова, придружена от директора на дирекция „Социални дейности“ към СО Мина Владимирова. Мероприятието уважиха още посланикът на България във Виена г-жа Елена Шекерлетова, българският консул г-н  Ивайло Ценов и д-р Тинка Троева, пратеник на МТСП по социалните въпроси към посолството във Виена.

 

„Като социална организация наша задача е да помагаме на ръба на обществото. В София това означава понякога и на края на града, в бедните махали на ромите, за да разберем нуждата и начина на живот на хората и да изградим отношения с тях“ – така г-жа Ула Конрад от УС на „КОНКОРДИЯ“ представи нуждата от подкрепа за организацията. Тя изрази радостта си отново да посрещне като специални гости президента на Австрия д-р Хайнц Фишер и неговата съпруга Маргит. „За съжаление България е сред най-бедните страни от ЕС и нашата помощ е все още така необходима. Стремим се да подкрепяме деца, които биват отделяни от семействата им заради бедност, както и младежи останали без дом“, сподели тя.

 

Поканата за концерта-матине, отправена от Ханс-Петер Хаселщайнер, председател на УС на „КОНКОРДИЯ Социални проекти“ и Кристиан Конрад, председател на Надзорния съвет, бе уважена от многобройни гости, сред които вторият председател на Националния съвет г-н Карлхайнц Копф, министъра на вътрешните работи г-жа Йохана Микл-Лайтер, министъра на здравеопазването г-жа Сабине Оберхаузер, социалния министър г-н Рудолф Хунтсторфер.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване